Samsung ve Mozilla mobil tarayıcı geliştiriyor

Bir süredir adını sanını duymadığımız Mozilla, Samsung ile birlikte giriştiği yeni yazılım projesi ile karşımıza çıktı

Bir dönemin yıldızı Mozilla, bir süredir kullanıcılarını Google Chrome’a kaybetmekle meşguldü. Firma uzun süredir büyük bir hamle yapmıyordu ancak bugün Samsung ile karşılıklı olarak bir işbirliği duyurdular.

Samsung ve Mozilla, Android ve ARM mimarileri için yeni bir tarayıcı geliştiriyorlar. Tarayıcının motoruna Servo ismi verilmiş ve Mozilla’nın yeni programlama dili Rust ile geliştiriliyor. Servo, çok çekirdekli işlemlere odaklanıyor ve günümüz mobil tarayıcılarının eksik kaldığı yönlerde öne çıkması planlanıyor.

samsung-mozilla-servo

İlginç bir işbirliği değil mi? Dünyanın en büyük mobil cihaz üreticisi Samsung, unutulmaya yüz tutmuş Mozilla ile Android platformu için işbirliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl 215,8 milyon mobil cihaz gönderimi yapan ve pazarın %40’ının sahibi olan Samsung, bu cihazların neredeyse her birinde Android işletim sistemini kullandı. Soru şu: Samsung neden Servo projesini gerçekleştirmek istiyor? Google ile birlikte bu projeyi gerçekleştiremez miydi?

Samsung’un Android pazarındaki liderliği ona bazı öncelikler ve avantajlar tanıyor. Ancak firmanın kendini diğer Android’li cihaz üreticilerinden biraz daha farklılaştırmak istemesi de olası. Diğer tüm Android’li cihazlar Google Chrome kullanırken, Samsung tamamen yeni bir mantıkta çalışan ve günümüz mobil kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş Servo ile fark yaratmayı planlıyor olabilir. Samsung’un planları önümüzdeki günlerde gün yüzüne çıkacaktır; sizleri bilgilendireceğiz.