Ucuz BlackBerry 10 telefonlar geliyor

BlackBerry, bu günlerde BlackBerry 10 işletim sistemine sahip olacak orta seviye bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor

Apple’ın fiyat politikasından olsa gerek, iOS’lu akıllı telefonların pahalı olacağından adımız gibi eminiz. Buna benzer bir kanı, BlackBerry’nin yeni BlackBerry 10 platformu için de oluştu. Firmanın satışa sunduğu üst seviye Z10 cihazı, bu platformun sürekli üst seviye akıllı telefonlarda kullanılacağını düşündürdü. Yanlış!

BlackBerry şu an orta seviye bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor ve bu cihaz BlackBerry 10 mobil işletim sistemine sahip olacak. BlackBerry planlarını (doğal olarak) açığa vurmuş değil ancak firmanın üzerinde çalıştığı cihazın internete sızan fotoğrafı bu teoriyi destekliyor.

blackberry-10-giris-seviyesi

BlackBerry OS forumu üyelerinden birisi, bugün bir fotoğraf yayınladı ve bunun BlackBerry’nin R-Serisi yeni cihazı olacağını iddia etti. Yine aynı kaynağa göre bu cihaz BlackBerry 10 işletim sistemine sahip olacak. Yayınlanan fotoğrafta, cihazın fiziksel klavyeye sahip olduğu ve ana materyal olarak plastik kullanıldığı görülüyor. Bu özellikler, Curve serisinin devamı niteliğindeki R-Serisi’nin genel özelliklerine benziyor.

Mart ayında firma, farklı seviyelerde BlackBerry 10’lu akıllı telefonlar geliştirdiklerini doğrulamış ancak herhangi bir model adı vermemişti. Bunun yanı sıra BlackBerry CEO’su Thorsten Heins’ın konuya açıklık getirdiğini düşündüğümüz bir açıklaması var: ‘Herkesin gözü Z10’un üzerinde, ve biz Z10 ile gurur duyuyoruz ama yanlış anlaşılmasın; biz bundan çok daha fazlası üzerinde çalışıyoruz. Yeni finansal yıl için cihazlar geliştiriyoruz, bizi pazara farklı cihazlar kazandırırken göreceksiniz.’ Heins’ın söylediklerinden yola çıkarak, BlackBerry 10 platformunun orta seviye akıllı telefonlarda da -optimize edilmesi gerekecek- kullanılabileceğini anlayabiliriz. Hem her şey bir yana, neden olmasın?

İlgili Yazılar