Twitter Music açıldı

Twitter web servisi olarak ya da mobil cihazlar üzerinden kullanılabilen müzik servisi Twitter Music’i kullanıma sundu

twitter-music

Twitter Music açıldı ve iOS uygulaması indirilmeye sunuldu. Ancak uygulama şu an yalnızca ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, Yeni Zelanda ve Avustralya için indirilebilir durumda. Servisin music.twitter.com adresinden erişebilen web versiyonu ise bugün içerisinde tüm dünya için kullanıma hazır olacak.

Twitter, servisin zamanla diğer ülkeler ve Android için de devreye sokulacağını açıkladı.

Twitter Music, Twitter’daki aktiviteleri ve tüm bilgileri kullanarak en popüler şarkıları ve şarkıcıları buluyor. Ayrıca kullanıcılar, Twitter Music  ile sevdikleri sanatçıların profillerine erişebilecek ve şarkı Tweet’leyebilecekler.

Twitter Music, sol üst bölümde bulunan  açılan menüdeki birkaç sekme üzerine kurulmuş bir sistem. Bu sekmelerden ilki Popular ve az önce belirttiğimiz gibi en popüler şarkı ve şarkıcıları gösteriyor. #NowPlaying ise kullanıcının takip ettiği kişi ve sanatçıların Tweet’lediği şarkıları gösteriyor ve dinlenmesine olanak tanıyor. Suggested, kullanıcının beğendiği sanatçılardan yola çıkarak beğenebileceği şarkı ve sanatçı önerilerinde bulunuyor. Emerging sekmesinin amatör şarkıların ve yeni sanatçıların gösterileceği yer olduğunu tahmin ediyoruz. Son olarak Me sekmesi ise kullanıcının takip ettiği kişi ve sanatçıların listelendiği yer.