Google Glass 1 yıl içinde satışa sunulacak

Google Başkanı Eric Schmidt, Glass’ı 1 yıl içerisinde satışa sunmayı planladıklarını açıkladı

eric-schmidt

Pazartesi günü BBC Radio’nun World At One programına katılan ve soruları yanıtlayan Eric Schmidt, ‘Önümüzdeki ay Google Glass’ı kullanan binlerce geliştirici olacağını söyleyebilirim. Ve onların geri dönüşleri doğrultusunda cihazda bazı değişiklikler yapacağız. Büyük bir ihtimalle bir yıl içerisinde de satışa sunacağız’ dedi.

1,500 dolar fiyat etiketine sahip olacak olan Glass’ın özellikleri geçtiğimiz hafta Google tarafından açıklanmıştı. Bundan ayrı olacak CEO Larry Page cihazın Android  tabanlı olduğunu da doğrulamıştı.

Eric Schmidt, Glass’ta izlenecek kişisel verilerin gizliliği politikası ile ilgili de konuştu. Glass gibi cihazların etik olmayan şeyler için kullanılmaması için toplumun yeni bir anlayış geliştirmesi gerektiğini belirten Schmidt, ‘Bu gözlükleri video kaydı yapılmaması gereken durumlarda kullanmak hoş değil, bu çok açık. Tabii bu akıllı telefonlarda da yaşanan bir durum. Google gibi firmalar sizin verilerinizi güvende tutmak gibi büyük bir sorumluluğa sahip. Ama sizin de neyi neden ve nasıl yaptığınızı bilmek ve ona göre davranmak gibi bir sorumluluğunuz var.’ dedi.