Samsung Galaxy Tab 3 mayısta satışa sunulacak

Samsung 7 inçlik yeni tableti Galaxy Tab 3’ü duyurdu ve cihazın teknik özelliklerini açıkladı

Samsung’un merakla beklediğimiz cihazlarından biri olan Galaxy Tab 3 bugün duyuruldu. 7 inç ekrana sahip olan tabletin mobil işletim sistemi ise Android 4.1 ya da Jelly Bean’den biri olacak.

Galaxy Tab 3’ün işlemcisinin çift çekirdekli ve 1,2 GHz olacağı, 8 ve 16 GB dahili depolama seçenekleri ile (SD kart ile 64 GB’a kadar artırılabilir) iki farklı model olarak satılacağı ve 3 (arka) ve 1,3 megapiksel olmak üzere iki kameraya sahip olacağı açıklandı.

7 inç ekranın 1024 x 600 piksel olarak açıklanan çözünürlüğü günümüzün standartlarına göre çok düşük gibi görünse de, cihaz Full HD videolar oynatabiliyor.

111,1 x 188 x 9,9 mm olarak açıklanan ebatların yanı sıra, Galaxy Tab 3’ün WiFi versiyonu yalnızca 302 gram ağırlığında olacak. 3G’li model ise 306 gram.

Galaxy Tab 3’ün WiFi modeli tüm dünyada mayıs ayında satışa sunulacak. 3G’li model ise haziranda. 3G’li model telefon görüşmeleri yapılmasına da olanak tanıyor. Samsung, çıkış tarihinin ve fiyatın ülkelere göre farklılık göstereceğini belirtiyor.