Windows 8’in kullanıcı sayısı 100 milyonu aştı

Microsoft bugüne kadar 100 milyondan fazla Windows 8 lisanslandığını ve geride kalan 6 aylık süreçte 250 milyon uygulama indirildiğini açıkladı

 

Genel kanı Windows 8’in o kadar da popüler olmadığı yönünde. Ancak Microsoft’un açıkladığı son rakamlar bunu tam tersini söylüyor. Firma bugün yaptığı bir açıklama ile 100 milyondan fazla Windows 8’in satıldığını duyurdu. Bundan önceki açıklama ocak ayında yapılmıştı ve 60 milyondan fazla Windows 8’in satıldığı belirtilmişti. Ayrıca Windows 8 kullanıcıları Windows Store’a da alışmış görünüyorlar; yalnızca altı ayda 250 milyondan fazla uygulama indirdiler.

Microsoft CMO’su ve Peter Klein’in istifasının ardından CFO görevini de yürütmeye başlayan Tami Reller, Windows Store’daki uygulama sayısının 6 kat arttığını belirtti. Windows 8 kullanıcılara sunulduğunda uygulama mağazasında pek bir uygulama yoktu. Üstelik bundan yola çıkarak 6 kat artışın da pek etkileyici olduğunu söyleyemeyiz. Sonuçta Mac OS X için Apple uygulama mağazasına girdiğinizde karşısınıza o kadar çok uygulama çıkıyor ki kayboluyorsunuz. Ancak Reller’ın bu konuda dikkat çektiği bir nokta var: “Şu an iOS’un ilk yılında sahip olduğundan daha çok uygulamamız var.” Son olarak Reller, Microsoft iletişim müdürü Brandon LeBlanc’e verdiği röportajda, Microsoft’un kişisel bulut servisi SkyDrive’ın 250 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu söyledi.

Windows Blue bu yılın sonunda geliyor
Microsoft’un yeni işletim sisteminin kod ismi Windows Blue ve hakkında birçok özellik ortaya çıktı. Ancak Microsoft bu konu ile ilgili yol haritasını açıklamamıştı. Bu duruma son veren yine Reller oldu; “Windows Blue bu yılın sonunda kullanıma sunulacak” diyerek çıkış tarihini duyurdu.

Microsoft büyük bir ihtimalle birkaç yılda bir işletim sistemi yapma stratejisi yerine tıpkı Mac OS X gibi küçük güncellemeleri le kullanıcıları sürekli güncel tutacak. Böylece hem kullanıcı her 2-3 yılda bir yeni işletim sistemi satın almak zorunda kalmayacak, hem de Microsoft geçiş ve adaptasyon süreçleri ile ilgili endişelenmeyecek.

Microsoft’un Blue ile ilgili planı için, Windows 8’i güncellemek ve onu tüm cihazlar için ideal hale getirmek diyebiliriz. Reller, Windows Blue’nun tüm boyutlardaki cihazlara pil ömrü, görüntüleme ve performans konularında en son inovasyonu getireceğini ve bunun kendi ekosistemleri için yeni bir fırsat olduğunu belirtiyor.

Reller Windows Blue ile ilgili son olarak, Microsoft’un kullanıcılardan gelecek olan geri dönüşleri çok önemsediğini ve bu fikirleri Blue’da uygulamak istediğini ekledi. Microsoft milyonlarca “Başlat Menüsü” konulu e-posta almaya hazırdır umarız…

İlgili Yazılar