Apple iOS 7’yi test etmeye başladı

Apple yeni iOS 7’yi denerken internet trafiğini izleyen firmalara takıldı. iOS 7’li cihazların internete Apple’ın merkezinin bulunduğu Cupertino’dan bağlandıkları açıklandı

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi her an köşeyi dönüp karşımıza çıkabilir. iOS 7’nin geliştirilme sürecinde sona yaklaşılmışa benziyor çünkü Onswipe’a göre bu işletim sisteminden internete bağlanma sayısı hızla artıyor. Görünen o ki Apple mühendisleri yoğun olarak yeni iOS 7’yi deniyorlar.

İnternet trafiğin izleyen Onswipe şirketine göre, iOS 7 ile çalışan iPhone ve iPad’lerin yarattığı internet trafiği geçtiğimiz haftadan başlayarak büyük bir artış gösterdi. Bu cihazların internete bağlandığı yer ise Cupertino; yani Apple’ın merkez ofisi.

Söz konusu iOS 7 trafiğinin %75’i iPhone’dan, %25’i ise iPad’den geliyor. iOS 7 ile internete en çok bağlanılan gün ise 2 Mayıs olarak açıklandı.

Apple yeni iOS 7’yi ve büyük bir bir ihtimalle yeni OS X’i 10 Haziran’da düzenleyeceği Worldwide Developer Conference’da (WWDC 2013) tanıtacak. Biletleri 2 dakika içerisinde tükenen bu etkinlikte bizleri yeni iPhone sürprizinin beklediği gibi söylentiler de söz konusu.