Ailesini 23 yıl sonra Google Maps ile buldu

Çin’in Sichuan eyaletinden bir adam, 23 yıl sonra Google Maps sayesinde yeniden ailesine kavuştu. 5 yaşındayken ana okulu yolunda kaçırılan Luo Gong, evinden 1600 km uzağa, Fujian’ın güneydoğusundaki bir şehre getirildi.

Luo’nun getirildiği şehrin adı bilinmiyor. South Chine Morning Post’un yazdığına göre, Luo’nun evinin yolunu bulma şansı yoktu; hatırladığı tek şey yaşadığı yerde iki köprü olduğuydu. Çok geçmeden Luo kayıp çocukları ailelerine kavuşturmaya odaklanmış bir web site keşfetti ve büyüdüğü yerin hatırladığı kadarını çizerek bu siteye gönderdi. Şanslı Luo’nun yardımına siteden bir gönüllü yetişti. Bu kişi, Luo’nun çizdiği haritanın Guagan şehrine ait olduğunu belirtti ve Luo yaptığı araştırmalar sonucunda orada 23 yıl önce oğullarını kaybeden bir aile olduğunu buldu.

Luo artık büyüğü şehri ve ailesinin o şehirde olduğunu biliyordu ancak bu milyonlarca evin kapısını çalmak demekti. Bunun yerine Google Maps’i açarak tek hatırladığı şey olan “iki köprü”yü aramaya koyuldu ve en sonunda buldu. Köprüyü bulmasının ardından, mahallesini, sokağını ve hatta yaşadığı apartmanı Google Maps üzerinde görüyordu.

23 yıl ailesinden uzak ve ne yaşadığı bilinmeyen Luo, annesini ve babasına kavuştu. Luo’nun üvey ailesi ise çocuk kaçırma ithamı ile karşı karşıyalar. Neyse, en nihayetinde Luo yatağına kavuştu ve teknoloji bir şekilde buna vesile oldu.

Hala gözleri sulanmayanlar için Luo’nun ailesine kavuştuktan sonra söylediği bir cümleye de yer verelim: “Her gece yatağa gitmeden önce, eski (kendi) evimde yaşadığım zamanları hayal edip bunları yeniden yaşamak için kendimi zorluyordum.”