Sosyal ağ uygulamaları Google Glass’a geliyor

google-glass

Bu zamana kadar Google Glass’a sunulan yalnızca iki üçüncü parti uygulama vardı: The New York Times ve Path. Ancak 7 uygulama daha Glass’lı oluyor. Bu uygulamaların arasında dev sosyal ağlar da var.

İlk büyük uygulama Facebook ve Glass’a özel bir takım yenilikler sunacak. Mesela Glass ile çektiğiniz fotoğrafları anında Facebook’ta paylaşabileceksiniz. Twitter uygulaması ise konuşarak Tweet atmanıza ve yalnızca seçtiğiniz insanların Tweet’lerini görmenize olanak tanıyacak. Glass’a gelen bir diğer sosyal ağ uygulaması ise Tumblr. Aşağı yukarı o da diğerlerine benzer Glass’a özel yeteneklere kavuşuyor.

Sosyal medyanın yanı sıra, CNN de New York Times’ın ardından Glass’a geliyor. Bu şekilde, Glass’a gelen ikinci üçüncü parti haber uygulaması olacak. CNN uygulaması ile istediğiniz kategorilerdeki haberleri günün belirlediğiniz bir zamanında görebileceksiniz. Ayrıca okumak istemezseniz, CNN uygulaması haberleri sizin için okuyor ve video içerikler de sunacak. Elle dergisi de Glass uygulamasını duyurdu, içeriklerin sesli olarak dinlenmesine, okunmasına ve fotoğraflar arasında dolaşılmasına olanak tanıyacak.

Popüler not alma uygulaması Evernote da Glass yoluna girdi. Evernote hesabınızla bir cihazdan eklediğiniz içerik diğer tüm cihazlarınızla senkronize oluyordu. Glass da bu senkronizasyon ekosistemine katılıyor. Ayrıca Glass üzerinden not almak da mümkün.

Son olarak bir oyun! Adı Ice Breaker ve etrafınızda bu oyunu oynayan başka Glass kullanıcıları da varsa size bildirim gönderiyor. Onların nerede olduklarını görebiliyorsunuz, kendinizi uzaktan tanıtabiliyorsunuz, birbirinizin skorlarını fotoğraflayabiliyorsunuz. Bir Elder Scrolls değil tabii ama Glass’ın üçüncü parti oyun macerasının bir başlangıcı.