ABD ordusu iOS 6’lı iPhone ve iPad kullanacak

Apple’ın iOS 6’lı iPhone ve iPad’i ABD Savunma Bakanlığı’nın güvenlik kriterlerine uydu ve bakanlık tarafından onaylandı. Apple böylece Samsung ve BlackBerry’nin ardından, ürünleri askeri kullanıma uygun firmalar arasına girdi.

Pentagon bu ayın başında BlackBerry 10 ve Samsung Knox’u onaylamıştı. Bunun ardından, iOS 6’nın onaylanıp onaylanmayacağı konusunda tartışmalar başlamıştı ki bugün son buldu. Bu hafta sonu bakanlıktan yapılan açıklama ile, iOS 6’lı iPhone ve iPad’lerin askeri kullanım için yeterince güvenli olduğu belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu onaylamanın iOS 6’lı cihazların savunma bakanlığının ağlarını kullanmak ve ihtiyaç halinde askeri bilgileri depolayabilecek kadar güvenli olduğu anlamına geldiğini söyledi. Pentagon ayrıca çalışanlarının esnek cihaz seçeneklerine sahip olmalarını istediklerini ve iOS uygulama geliştiricileri ile askeriyeye özel uygulama geliştirilmesi konusunda birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Bu habere en çok üzülen BlackBerry olmuştur herhalde. Firmanın cihazları şu an ABD ordusu tarafından yoğun bir biçimde kullanılıyor. Son açıklanan verilere göre Pentagon ağlarında tam 450 bin BlackBerry cihaz var. Bunun yanı sıra, 41,000 iPhone ve 8700 Android cihaz savunma bakanlığı ağlarına bağlı bulunuyor.

Savunma bakanlığı çalışanları ve askerler, iOS 6’nın onaylanması ile iPhone 5, Yeni iPad, Galaxy S4, BlackBerry Q10 ve Z10 cihazlarını kullanabiliyorlar.

İlgili Yazılar