League of Legends’ın yaz turnuvası başlıyor

lol

Artık gelenek haline gelen League of Legends turnuvalarının yaz ayağı başlıyor. Yaz aylarının ilk günlerinde başlayacak olan Yaz Sezonu Turnuvası (YST) Sihirdar Vadisi’nin yeni şampiyonunu belirlerken, toplamda 60 bin TL’lik bir ödül havuzunu da oyuncularla buluşturacak.

League of Legends’ın son turnuvası YST için internet kafe elemelerinin kayıtları 29 Mayıs 2013 tarihine kadar devam ederken, kayıt olan takımlar 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek bölge elemelerinde birbirleriyle kapışacak. 22 farklı şehirde gerçekleşecek elemeler sonucunda bölge finallerine kalan takımlar; Marmara Bölge Şampiyonu, Ege Bölge Şampiyonu, İç Anadolu Bölge Şampiyonu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri Şampiyonu, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri Şampiyonu olmak üzere toplamda 5 takım olarak YST finaline gitme şansı yakalayacak. Finallere katılacak diğer üç takım ise son şampiyon Dark Passage.KasperskyLab, Go4LoL Mayıs şampiyonu ve Dereceli Takım elemeleri birincisinden oluşacak.

Büyük final 6-7 Temmuz’da
Finallere katılmaya hak kazanan tüm oyuncular toplamda 280.000 RP kazanırken, birinci takım 15.000 TL, ikinci takım 7.500 TL, üçüncü olan takım ise 5.000 TL’lik para ödülü ve sponsor ödüllerinin de sahibi olacak. Kısacası toplamda 60.000 TL değerindeki büyük ödül havuzu LoL’cuları bekliyor.

Online ve offline olarak başlayacak olan Yaz Sezonu Turnuvası’nın elemeleri her sezon bir önceki sezonun turnuvasına kıyasla daha fazla ilde daha fazla kişinin katılımıyla gerçekleşiyor.

Detaylı bilgi almak ve takımını Yaz Sezonu Turnuvası’na kayıt ettirmek isteyenler detaylara buradan ulaşabilirler.