Minecraft’ın geliştiricisinden yeni oyun geliyor

Minecraft’ın arkasındaki yaratıcı güç olan Mojang stüdyosu, 3 Haziran’da beta sürümüyle kullanıcılara sunulacak yeni bir oyun duyurdu ve oyuna dair ilk videoyu yayınladı. Scrolls isimli yapım bir kart oyunu ve Magic: The Gathering ile aşağı yukarı aynı konseptte. Minecraft gibi bir açık dünya çılgınlığın ardından gelen Scrolls yüzünden Mojang’ı tebrik etmek gerekiyor. Oyun türleri arasında bu denli sert geçişler yapmak her geliştiricinin başarabileceği bir şey değil.

Her ne kadar türleri tamamen farklı olsa da, Scrolls’da Minecraft’a benzer bazı özellikler bulunuyor. Mesela, kullanıcıları beta sürecinin çok öncesinde oyuna davet edip, onları geliştirme sürecinin bir parçası yapıyor. Peki Mojang üst üste iki oyunda da harikalar yaratabilir mi dersiniz?

Siz videoyu izlerken, biz de arkadaşlarınıza söylediğinizde sizin için ‘ne bilgili’ diyecekleri birkaç veri paylaşalım. Mojang Minecraft ile  çok büyük bir başarı yakaladı ancak oyunun mobil platformlar için geliştirilen versiyonunun başarısı da dikkat çekilmesi gereken bambaşka bir konu. Minecraft’ın mobil versiyonu 10 milyondan fazla sattı ve Mojang bundan 100 milyon dolardan fazla gelir sağladı.

Yeniden Scrolls’a dönelim. Birkaç yıldır geliştirilme sürecinde olan oyun, Bethesda ile Mojang’ı mahkemede karşı karşıya getirdi. Sebebini tahmin edebilirsiniz, oyunun ismi. Bethesda, Scrolls’un kendi efsanevi oyun serisi The Elder Scrolls serisine çok benzediğini iddia ediyordu. Henüz bu davadan herhangi bir sonuç çıkmadı ve Scrolls önümüzdeki hafta oyunculara sunulacak. Ve söylememiz lazım, videoyu izledikten sonra, Minecraft gibi bağımlılık yaratacak bir oyunun geldiğini söyleyebiliriz.