Turkcell’in iki projesi Londra’da ödül aldı

Ziya Erdem - Ericsson Türkiye Ülke Müdürü  Şebnem İpekçi - Turkcell ICT Gelir Yönetimi Direktörü

Turkcell, dün gece Londra’da sahiplerini bulan Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri’nde Ericsson’la birlikte hayata geçirdiği “Anlık Ücretlendirme” ve Neural Technologies ile tasarladığı Bütünsel Risk Yönetimi Projesi’ ile iki birincilik kazandı. Her iki proje de hizmette inovasyon ana dalında ödüllendirildi.

Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “Turkcell inovasyon konusunda haklı bir üne sahip. Ar-Ge ve inovasyon merkezimiz Turkcell Teknoloji’nin en önemli hedefi, Türkiye’de Türkiyeli mühendisler ile telekom sektöründe dünya çapında ürün ve servisler geliştirmek. Ericsson işbirliği ile hayata geçirdiğimiz ve dünyada mobil operatörler açısından bir ilk olan bu proje de bunun en güzel örneklerinden biri. Mutlu ve gururluyuz” dedi.

Anlık ücretlendirme

Faturalı abonelerin fatura konusunda karşılaşabilecekleri tüm sürprizleri ortadan kaldıran, faturalarda kontrolü ve şeffaflığı beraberinde getiren “anlık ücretlendirme” uygulaması, tüm faturalı abonelere verilen hizmetler için uygulanabiliyor. Gerçek zamanlı kullanıcı uyarı sistemi, hem yurtiçi hem de yurtdışı kullanım belli bir seviyeye geldiği zaman devreye giriyor. Harcama ve fatura miktarı kontrol olanağı içeren sistem dünyada ilk defa bir mobil operatör tarafından kullanılıyor.

İnovatif risk değerlendirmesi

Turkcell’in çözüm ortağı Neural Technologies ile birlikte geliştirdiği, ödül alan diğer projesi de; kar amacı taşıyan dolandırıcılık vakalarının tespiti ve engellenmesi için bütünsel bir risk değerlendirme altyapısı sunuyor. Bu yeni altyapı, riskli müşterinin olduğu kadar bayilerin de birçok parametreye göre risk değerlendirmesini yaparak olası dolandırıcılık vakalarının hızlı ve etkin tespitine imkan sağlıyor.