Xbox One oyunlarınızı diğerleriyle takas edebileceksiniz

Microsoft resmi blogundan gönderdiği bir iletiyle, Xbox One kullanıcılarının oyunlarını birbirleri ile takas edebileceklerini açıkladı. Üstelik arkadaşınızdan aldığınız oyunu Xbox Live üzerinden online olarak oynayabileceksiniz. Ancak bazı kısıtlamalar ve kontroller söz konusu olacak.

Oyun takası ya da direkt olarak oyunu bir başkasına vermek Xbox One sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Oyunu takas ettiğinizi ya da verdiğinizi Xbox Live’da kayıtlı hale getirdikten sonra, oyununuzu paylaştığınız kişi ‘herhangi bir Xbox One’ aracılığıyla bulut üzerinden oyuna erişebilecek ve oynayabilecek.

Eğer eski usül CD takası yapmak isterseniz işler biraz karışıyor. Bu resmi olmayan bir takas ve tıpkı Ebay’dan kullanılmış Xbox oyunu almak gibi. Ayrıca Xbox Live’daki arkadaşlarınızla oyun paylaşabilirsiniz. Ancak bu arkadaşınızın en az 30 gündür Xbox Live’daki arkadaş listenizde olması gerekiyor ve oyun başına yalnızca 1 kişi ile paylaşabiliyorsunuz.

Xbox Live’dan satın alınan ve indirilen oyunlarda buna benzer seçeneklere sahip olunup olunmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yok. Öyle olmasını umuyoruz…

İlgili Yazılar