Google oyun konsolu ve akıllı saat geliştiriyor!

Google’a hala arama motoru diyene aşk olsun. Apple gibi kendini başkalaştıran firmanın neredeyse her hamlesi inovasyon dolu. Şu sıralarda da yeni ve farklı projeler üzerinde çalışıyor. Wall Street Journal’a göre, Google Android’li bir oyun konsolu ve akıllı saat geliştiriyor. Ayrıca Nexus Q’nun yeni modeli de yolda.

Google’ın bu üç üründen en az birini bu sonbaharda satışa sunacağı söyleniyor. Bu cihazların geliştirilmesinde Nexus’larda olduğu gibi başka firmalarla çalışılmayacağı, geliştirmenin ve pazarlamanın bizzat Google tarafından yapılacağı belirtiliyor. Pazarlamayı Google’ın yapması demek, bu cihazların ülkemize gelmesi için çok bekleyeceğiz anlamına geliyor.

İlk Android’li oyun konsolu Ouya geçtiğimiz aylarda çok büyük ilgi görmüştü. Konsol 100 dolarlık fiyatıyla bu hafta ABD ve Avrupa’da satışa sunuldu. Ancak WSJ’nin kaynakları, Google’ın kendi konsolunu geliştirmesinin amacının Ouya’ya rakip olmak istemesi değil, Apple’ın gelecekte Apple TV’ye oyunu entegre edeceğini düşünmesi olduğunu söylüyor.

Google hali hazırda yeni Android sürümü üzerinde çalışıyor. Bu işletim sisteminin uygun fiyatlı giriş seviyesi telefon ve tabletlerde önceki sürümlerden daha iyi çalışacağı biliniyor. Hatta Google bu işletim sistemiyle birlikte kendi giriş seviyesi akıllı telefonunu yapacağını da söylemişti. Böylece Mozilla’nın daha çok genç olan Firefox OS hamlesine de darbe vuracak.

Son olarak, bu giriş seviyesi donanımlarla üst düzey uyumluluk sağlaması amaçlanan işletim sistemiyle birlikte, akıllı saat projesi için de tüm şartlar elverişli hale getirilmiş olacak. Google’ın akıllı saati yıllardır hakkında binlerce söylenti duyduğumuz iWatch‘a benzer bir şey olacağını düşünüyoruz; belki daha iyisi… Henüz bu ürünler ile ilgili hiçbir fiyat ve çıkış tarihi bilgisi yok. Elimizde olan tek şey bu sonbahar Google’dan “vay be” dedirtecek bir şeyler görebileceğimiz.