Apple moda devinin CEO’su Paul Deneve’yi transfer etti

Apple, moda devi Yves Saint Laurent’in (YSL) CEO’su Paul Deneve’yi ‘özel projelerden sorumlu başkan yardımcısı’ olarak işe aldı. Deneve ve ekibi CEO Tim Cook’a yakın çalışacak. YSL on binlerce dolarlık elbiseler, 2 bin dolarlık kot pantolanlar ve 1000 dolarlık ayakkabılar satan bir marka olarak dikkat çekiyor.

Şirketin ‘özel projeler’ için Denev ile anlaştığı belirtilirken, burada ilk akla gelen konu şirketin üzerinde çalıştığı giyilebilir teknoloji ürünleri oluyor.

Teknoloji yatırımcısı Hussein Kanji, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Tüketici elektroniği şirketleri için artık tasarımın şıklığı büyük önem kazandı. Şirketlerin lüks kıyafet markaları gibi müşterilerine özel bir kulübe üye olma hissine vermeleri gerekiyor. O yüzden Paul Deneve’in Apple’a geçmesi gayet doğal ve gerekli bir adım” ifadelerini kullandı.

İnternet devi Google’ın en son teknoloji ürünü Google Glass ve Apple’ın çıkarması beklenen iWatch gibi ürünlerle tasarımın ve giyilebilir ürünlerin hayatımızdaki yeri daha da artıyor. Giyilebilir teknoloji ürünlerini büyümek için önemli bir fırsat olarak gören Apple’ın bu alanda birçok patent aldığı biliniyor. Teknoloji devinin rakiplerinin önüne geçmek adına bu transferi yaptığına dikkat çekiliyor. İşte bu noktada da Deneve’in devreye girmese bekleniyor. Ürünün hem hızlı bir şekilde piyasa sürülmesi, hem de yeni sezon koleksiyonuna verilen bir özenle çalışılması, trendlere hakimiyet Deneve ile birlikte Apple’ın en büyük avantajı olacak. Zaten şöyle bir düşününce, giyilebilir teknolojilerin modacılar tarafından tasarlanması mühendisler tarafından tasarlanmasından çok daha iyi olacaktır.