2017’de 160 milyar mobil uygulama indirilmiş olacak

Akıllı telefonlar lüks olmaktan çıktı; tabletler de öyle. Her keseye uygun akıllı telefon ve tablet bulmak mümkün. Bir dönem bu işle uğraşan kişilerin ücret karşılığı yüklediği ve insanların ‘program’ olarak bildiği mobil uygulamalar, artık herkese tek bir tık uzakta. Juniper Research, 2017 yılına gelindiğinde, toplam 160 milyar mobil uygulama indirileceğini belirtiyor. Bu öngörüden yola çıkarak, uygulama indirme sayılarının önümüzdeki yıllarda bugünden iki kat daha fazla olacağını söyleyebiliriz.

İlk duyduğunuzda ütopik gelebilir ancak şartlar 170 milyara ulaşmak için son derece elverişli. Mesela bu yıl akıllı telefon satışları ilk kez cep telefonu satışlarını geçmeyi başardı. Android tabletlerin geniş üretici kitlesi sayesinde ekmek ve suyun gittiği her yere ulaştığı da ortada. Bir diğer güçlü dayanak ise ücretsiz uygulamalar. Kullanıcılar ücretsiz mobil uygulamalara büyük bir ilgi gösteriyor ve iki kere düşünmeden indiriyor.

Oyunlar mobil uygulama pazarının vazgeçilmezi

Mobil devrimin sıradaki hedefi oyunlar olacak. Galaxy S4’ün harika bir oyun kumandası var ve tıpkı bir taşınabilir el konsolu tecrübesi yaşatıyor. Öte yandan Logitech bu yıl satışa çıkacak olan iPhone 5S için özel bir oyun kumandası geliştiriyor. Juniper de 2017 yılında ulaşılacak olan 160 milyar mobil uygulamanın yüzde 40’ının oyunlar olacağını belirtiyor.