Microsoft MSN TV’yi 30 Eylül’de kapatıyor

Hep Google kapatacak değil ya, şimdi de Microsoft yıllardır sunduğu bir servisin fişini çekiyor. Microsoft’un interneti TV ekranına getirme girişimi MSN TV yolun sonuna geldi. 30 Eylül’de kapatılacak servis, web tabanlı ucuz bir kutu ile TV’nize bağlanıyor ve internet hizmeti sunuyordu.

MSN TV’yi kullananlar, 30 Eylül’den sonra Outlook.com’dan e-postalarını almaya devam edebilecekler. Ancak bu servisi kullanan milyonlarca kişi olmadığından, kapatma süreci pek sıkıntılı olmayacaktır. Milyonlarca kullanıcısı olan Google Reader kapatıldı, MSN TV için geç bile kalındı.

Bu servis OnLive oyun hizmetinin kurucusunun 1995’de ortaya çıkardığı WebTV’yi temel alıyor. İlk WebTV kutuları, 1996’da Philips ve Sony tarafından piyasaya sürülmüştü. Hizmet 1997’de Microsoft tarafından 425 milyon dolara satın alındı ve genişletilmeye çalışıldı. 2001’de adı MSN TV’ye dönüştürülen hizmet, 2004’de MSN TV2 olarak isim değiştirdi.

Microsoft, şu sıralar TV kutusu yerine odağını Xbox tabanlı TV özelliklerine çevirmiş bulunuyor. Şirketin yakında satışa sunulacak en yeni konsolu Xbox One, oturma odalarını internetle buluşturmayı ve bir eğlence merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor.