Oyunlarınız tüm PS4’lerde oynanabilir olacak

Xbox One iyi başladı ancak PlayStation 4 ondan daha kullanıcı dostu bir konsol olacağa benziyor. Sony’den Neil Brown, PS4’ün daha önce duymadığımız muhteşem bir özelliğini açıkladı. Satın aldığınız ve kütüphanenizde duran oyunları herhangi bir PS4’ten oynayabileceksiniz. Evet, bir kere indirdikten sonra hangi konsolda oynadığınız önemli değil. Tek yapmanız gereken PlayStation Network hesabınıza giriş yapmak. Böylece ‘indirdiğiniz’ oyunlar giriş yaptığınız konsolda oynanmaya hazır olacak. Harika değil mi?

PlayStation 4’ün bu muhteşem özelliği sayesinde, arkadaşlarınıza gittiğinizde oyun CD’lerinizi yanınıza almak ve iskambil kağıdı destesi gibi tek tek bakıp istediğiniz oyunu bulmak zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca oyun maratonu için arkadaşınıza giderken çantanızda Doritos için daha fazla yer olacak… Bir de bulut teknolojisi ne işe yarıyor diye homurdanıyordunuz; daha ne olsun?

Tabii  “CD’lerimi gittiğim her yere götürmek, 90’ları yaşatmak istiyorum” derseniz de sorun yok. CD’yi arkadaşınızın PS4’ünün sabit diskine yükledikten sonra oynayabileceksiniz. Ancak bu şekilde oynamak için CD’nin oyun esnasında PS4’ün sürücüsünde olması şart.

PS4 kasım ayında satışa sunulacak. Yeni GTA V‘i PS 4’te oynamak muhteşem olacaktır…