SAP ikinci çeyrekte 1,12 milyar dolar kâr etti

Kurumsal uygulama ve yazılım sektörünün güçlü firmalarından SAP, 30 Haziran 2013 tarihinde sona eren yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Üç yıldır çift haneli büyümesini sürdüren şirketin, 2013’ün ikinci çeyreğinde bulut çözümleri abonelik ve destek gelirleri %166 artış göstererek 183 milyon euroya ulaştı. SAP’nin bulut çözümü aboneliği ve destek gelirleri, ikinci çeyrek itibarıyla geçen yıla oranla %68’lik artışla, 361 milyon euro olarak kaydedildi.

Yıllık bulut çözümleri geliri 932 milyon euroya ulaşan SAP, yaklaşık 30 milyon bulut kullanıcısıyla, abonelik bazında bulut pazarının en büyüğü olduğunu açıkladı.

SAP’nin gerçek zamanlı kurumsal uygulamalar platformu olan SAP HANA, geçen yıla göre %21 büyüme kaydederek 102 milyon euroluk yazılım geliri katkısıyla büyümedeki başrolünü korudu. Firma, 2013 yıl sonu itibarıyle HANA yazılımından 650-700 milyon euro gelir hedefliyor.

Firmanın web tabanlı ticaret topluluğu olan Ariba’da gerçekleşen harcama hacmi ise 12 aylık büyüme trendini koruyarak geçen yıla oranla %27 artışla yaklaşık 465 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Ariba ağında aktif olarak 1,1 milyondan fazla şirket ticari faaliyet gösteriyor.

İkinci çeyrekte, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi (EMEA), çetin geçen önceki yılla kıyaslandığında, devam eden zorlu pazar şartlarına rağmen, yazılım ve bulut abonelik gelirlerini geçen yıla göre %3 artırdı.

İlgili Yazılar