Obama Samsung’a 1 milyar dolar kaybettirdi

Barak Obama

Geçtiğimiz gün, Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun Apple’ın Samsung patentlerini ihlal ettiği iPad 2 ve iPhone 4 cihazlarına getirdiği ABD’de satış yasağı Başkan Obama tarafından veto edilmişti. Ardından Apple da kendisi daha önce hiç patent yüzünden diğer firmalara rahatsızlık vermemiş gibi Samsung’u suçlamış ve yasaları kötüye kullanıyor şeklinde açıklama yapmıştı.

Samsung Apple’ın ihlal ettiği patentleri kendilerinden lisanslamasını istemişti ancak Apple bunu kabul etmeyip komisyonun kararını beklemişti. Karar, açıklandıktan kısa bir süre sonra da Obama tarafından reddedilmişti. Danışıklı dövüş kokusu aldığımız bu olayın ardından Samsung’un firma değeri 1 milyar dolar düştü.

Apple bir tanıdığı olan Obama’yı araya sokarak, ABD’de dokunulmaz olduğunu gösterdi ve sağlıklı rekabete olan inancımızı kökünden törpülemiş oldu. Zaten Apple artık o eski Apple değil; sıradan ve rakiplerine ayak uydurmak için çizgisini kaybeden bir firma görüntüsü veriyor. Plastik iPhone da bunun en somut örneği olarak karşımıza çıkacak.

Apple’ın ‘içerideki adamı’ Başkan Obama’nın veto kararıyla ilgili makaleye buradan ulaşabilirsiniz.