Samsung Galaxy Gear’ın ekranı esnek olacak

Galaxy Gear

Samsung’un Galaxy Gear isimli bir akıllı saat satışa sunacağı artık söylentiden öte; Samsung vazgeçmediği takdirde bu ürünün kullanıcılara sunulacağı kesin. Firmanın 29 Temmuz’da kaydettirdiği ‘Galaxy Gear’ patenti de bunu doğrular nitelikte.

Apple’ın iWatch ismini tüm dünyada patentlemesinin ardından, Samsung da atağa geçti. Giyilebilir teknoloji pazarı, yeni firmaların boy göstereceği bir pazardan ziyade, yakından tanıdığımız devler için yeni bir cephe olacağa benziyor. Ancak Samsung’un ortaya çıkan patentini gördükten sonra, Apple’ın işinin bir hayli zor olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü görünüşe göre Galaxy Gear kavisli, hatta esnek bir ekrana sahip olacak.

Samsung’un akıllı saati doğal olarak Android tabanlı olacak ve Galaxy serisi başta olmak üzere diğer Android’li cihazlarla kolay bir şekilde bağlantı kurabilecek. Aklımıza takılan tek soru ise Gear’ın akıllı telefon bağlantısını şart koşup koşmayacağı. İçimizde bunu da yakında öğreneceğiz gibi bir his var.

Galaxy Gear söylentilerdeki gibi eylül ayında satışa sunulursa, 2014 gerçek anlamda akıllı saatlerin yılı olabilir. Apple’ın da 2014’te iWatch’u satışa sunacağını düşünüyoruz, bir zahmet artık. Peki giyilebilir teknoloji pazarında fiyatlar nasıl olacak? Sizce kumbarayı kırmadan akıllı saat sahibi olabilecek miyiz?