Artık sen de herkes gibisin Google

google

Güvendiğimiz dağlara kar yağdı… NSA’in Silikon Vadisi’nden nasıl bilgi aldığı ortaya çıktıktan sonra gizlilik tartışmaları oldukça artmıştı. Şimdi de Google’ın bir dava için mahkemeye sunduğu rapor ortalığı karıştırdı. The Guardian’a göre, Google’ın sunduğu raporda, Gmail kullanıcılarının ‘iletişimlerinin gizli tutulduğuna dair makul bir beklenti içinde olmaması gerektiği’ yazılıydı.

Google bugün yaptığı açıklamada gizliliğin kendileri için son derece önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca raporda bahsi geçen yaklaşık 425 milyon Gmail kullanıcısının, e-postalarının üçüncü kişilerin erişimine açık  olmasını kabul ettiği ve bundan dolayı gizlilik beklentisi içinde olmamaları gerektiği belirtildi.

Google’a açılan davanın nedeni Gmail dışındaki servislerden gelen e-postaların gizliliği üzerineydi.

GÜNCELLEME: Google konuyla ilgili açıklama yaptı: “Kullanıcılarımızın mahremiyeti ve güvenliğini bizim için son derece ciddi ve önemli bir konudur, son dönemde bunun aksini iddia eden haberler ise tamamen gerçek dışıdır. Gmail için geliştirdiğimiz güvenlik ve mahremiyeti özellikleri endüstriye öncülük edecek derecede ileri düzeydedir ve söz konusu koruma herhangi bir Gmail kullanıcısına e-posta gönderen herkes için geçerlidir.”