Steve Ballmer 12 ay içinde emekli olacak

13 yıldır Microsoft’un CEO koltuğunda oturan Steve Ballmer, önümüzdeki 12 ay içerisinde emekli olacak. Daha geçtiğimiz ay Microsoft’ta çok büyük bir değişim hareketi başlatan Ballmer, bugün Microsoft çalışanlarına gönderdiği e-postada, emekli olma kararını ve ‘daha ileriye gitme’ stratejisini açıkladı.

Bill Gates’in kendisinin ardından CEO olmasını istediği ve 13 yıldır bu görevi sürdüren Steve Ballmer’ın Microsoft’a en iyi zamanlarını yaşattığını söylemek güç. Mobil tarafta Nokia cihazlar hariç esamesi okunmayan Microsoft, pazara yön veren görünümünden uzaklaşıp, daha çok gerileme dönemine giren bir dev görünümü veriyor. Hala güçlü ancak eski Microsoft değil.

Edward Snowden, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın Silikon Vadisi’nden çıkan ürün ve servislerden bilgi topladığını ortaya çıkardıktan kısa bir süre, Microsoft’un bu konuda son derece ‘çalışkan’ olduğu ortaya çıkmıştı.

Ballmer döneminin akıllara kazınan bir diğer olayı da; Ballmer’dan sonra CEO koltuğuna oturmaya layık olan iki emektarın; Ray Ozzie ve Steven Sinofsky’nin işten ayrılması. Bu dönemde Steve Ballmer’ın Microsoft’u demir yumrukla yönettiği söylentileri ayyuka çıkmıştı. Son çeyrek sonuçları açıklandıktan sonra CFO Peter Kline’ın istifa etmesi ise Ballmer yönetimindeki Microsoft’un çözüldüğü izlenimini vermişti.

Steve Ballmer, Bill Gates ve Paul Allen Microsoft’u kurduktan kısa bir süre sonra onlara katılmıştı

Gün geldi ve 13 yılın ardından Ballmer emekli olmaya karar verdi. Kendisinin ardından CEO koltuğuna oturacak kişinin bulunmasının ardından, yani 12 ay içerisinde emekli olacak.

Ballmer emekli olma kararıyla ilgili olarak, “Yeni bir organizasyonla yeni bir stratejiye giriştik  ve harika bir yönetim takımımız var. Benim zamanlama ile ilgili orijinal düşüncem, firmamızın cihazlar ve servisler firmasına dönüşümünün tam ortasında olmasıydı. Bizim bu istikammette daha uzun dönem burada olacak bir CEO’ya ihtiyacımız var.” dedi.

Bill Gates yeni CEO seçiminde rol alacak

Ballmer’ın ardından CEO olacak kişiyi bulmak için John Thompson ve Bill Gates‘in de aralarında bulunduğu özel bir komite kuruldu. Ayrıca firmalara yönetici bulma konusunda hizmet veren Heidrick & Struggles şirketi de sürece dahil olacak. Bu, yeni CEO’nun firma içinden ya da dışından olabileceği anlamına geliyor.

Bill Gates Ballmer’ın emekliliğiyle alakalı olarak yaptığı açıklamada kendisine destek oldu ve “Yeni CEO bulunana kadar Steve burada olacağı için şanslıyız.” dedi.