LG Optimus G2

 

LG, Nexus 4 ile kendini kanıtladıktan sonra, rakiplerinin canını okuyacak telefonlar yapabileceğine olan inancımız arttı; hatta bundan emin olduk. Şimdi de bunun bir örneği ile karşı karşıyayız, LG ‘Samsung Galaxy S4 düşmanı’ Optimus G2’yi tanıttı.

1080p (Full HD) çözünürlük sunan 5,2 inç ekranı, Optimus G2’yi Sony Xperia Z (ve yolda olan Z Ultra), HTC One ve Galaxy S4’ün bulunduğu devler ligine sokuyor. 423 ppi ekran, Apple’ın ürünlerindeki ekran teknolojisine benzer olan IPS LCD kullanılarak yapılmış.

Optimus G2’nin 1920x1080p Full HD ekranı telefonun hayranlık uyandıran tek özelliği değil. Turbolanmış (ekstra hızlandırılmış) 2,26 GHz çekirdek hızındaki Qualcomm Snapdragon 800 işlemci harika bir performans vadediyor. Kaldı ki biz Qualcomm’un Snapdragon 800 ile konsol ve bilgisayarın sonunu getirecek yola girdiğini düşünüyoruz. Yine bu işlemci, sürekli sesle kontrolü, 4K video oynatılmasını ve daha iyi pil ömrünü mümkün kılıyor. Optimus G2’de 3 GB olacağı söylenen RAM ise 2 GB LPDDR3 olarak karşımıza çıkıyor.

Ekran her ne kadar dev olsa da, Samsung Galaxy S4’ünkinden daha ‘geniş’ değil. Bu kulağa ilk anda kötü gelse de, aslında tek elle kullanımı mümkün kıldığından bizce iyi olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Zaten 5,2 inç ekran mobil bir cihaz ile yapabileceğiniz her şeye en iyi şekilde yanıt verecektir.

LG Optimus G2

Dün gerçekleştirilen lansmanda, LG’nin cihazın arka tarafındaki tuşları konusunda çok heyecanlı olduğunu gördük. Optimus G2, her telefonda yan tarafta olan ses, güç/kilit ve kamera tuşlarını tam olarak işaret parmağınızın denk geleceği yerde yani kameranın altına konumlandırmış. Bu da telefonu sık sık düşürmenizi önleyebilecek bir özellik. Tabii ilk başlarda bu radikal değişikliğe alışmak biraz zaman alabilir.

Telefonun buraya kadar olan özelliklerinin her biri büyük birer ‘olaydı’. Bundan sonrakiler daha sıradan ancak hala son derece etkileyici. LG Optimus G2’nin arka kamerası 13 MP ve sürpriz olmayan bir şekilde optik görüntü dengeleme sistemine sahip. iPhone 5’deki parmak izine karşı dirençli safir kristal kamera camı da yine Optimus G2’nin özellikleri arasında. Telefonun ön kamerası ise 2,1 MP.

Pil ömrü LG Optimus G2’nin iddialı olduğu konular arasında. Dev 3000 mAh’lık pili her ne kadar değiştirilemiyor olsa da, Snapdragon 800’ün pil ömrü uzatan özellikleri ile bu konuda kullanıcısını hayal kırıklığına uğratmayan nadir telefonlardan biri olabilir.

Android 4.2.2 işletim sistemiyle gelecek olan telefonda LG’nin yeni Optimus arayüzü kullanılacak. Bu konuda biraz endişeliyiz. Umarız yeni Optimus arayüzü HTC’nin Sense 5’i kadar güzel olur.

Optimus G2 16 GB ve 32 GB dahili depolama alanı sunan modellere sahip olacak. Önce LG’nin anavatanı Güney Kore’de, ardından Kuzey Amerika ve 8 hafta içerisinde de Avrupa’da satışa sunulacak. Henüz fiyatla ilgili bir açıklama yok ancak ucuz olmasını beklemeyin.