Oyunlar beynin gelişmesini sağlıyor

Video oyunlarının insan beynine ve davranışlarına olan etkisi üzerine birçok yanlış kanı var. Aşırı oynanmasının insanı fiziksel ve zihinsel olarak kötü yönde etkilediği su götürmez bir gerçek. Fakat aşırıya kaçmadan oyun oynamak insan beynine büyük katkılar yapabiliyor.

California Üniversitesi’ndeki bilim insanları, oyunlar üzerine yaptıkları çalışmanın sonuçlarını San Francisco’da gösterdiler. Çalışma, yaşlı insanların bu iş için özel olarak tasarlanmış oyunları oynayarak çoklu görev ve daimi dikkat gibi idrak özelliklerini geliştirdiğini ortaya koydu.

Çalışmada, yukarıda belirttiğimiz ana bulguya ulaşılmasının yanı sıra bazı önemli yan bulgular da saptandı. Buna göre, bazı video oyunları ileri seviye dikkat bozukluğu ve depresyon gibi hastalıkların giderilmesini de sağlıyor. Tabii bu tüm oyunların zihinsel rahatsızlıkların iyileştirilmesine katkıda bulunabileceği anlamına gelmiyor.

Bilim insanları henüz oyun oynamanın genel olarak insan zihnine pozitif mi yoksa negatif mi etki yaptığı konusu da kesin bir şey söyleyemiyor. Ancak oyunculara sorarsanız, onlar hallerinden pek bir memnunlar…

İlgili Yazılar