iOS 7'nin pil ömrünü nasıl artırabilirsin?

iOS 7 pil ömrü

iOS 7 birçok harika özellik getirmiş olsa da, pil ömrü konusunda kullanıcılarını çilekeş ediyor. Üstelik iOS 7’den iOS 6’ya geri dönüş de yok. Savaşmalıyız!

Özellikle iPhone 4 ve iPhone 4S iOS 7 ile kullanılamaz hale geliyor; işletim sistemi pili ‘içiyor’. Şayet iOS 7 yüklediğin iCihaz’ın bir tam günü çıkaramıyorsa ve sen de her an yeniden şarj edebilecek durumda değilsen aşağıdaki işlemler sana yardımcı olabilir.

1. ÇARE KONTROL MERKEZİ

iOS 7 kontrol merkezi

Parmağını ekranın alt bölümünden başlayarak yukarı doğru kaydır ve Kontrol Merkezi’ni aç. Bu bölümde birçok ayarı tek bir tık ile aktif edebiliyorsun. Uçak Modu şüphesiz en çok enerji tasarrufu sağlayan seçenek ancak bunu seçtiğinde cihazın ışıkları yanıp sönen cam bir kutuya dönüşüyor; hiçbir bağlantı kuramıyorsun. Bu nedenle kullanmadığın sürece Bluetooth ve Airdrop’u sürekli olarak kapalı tutmayı dene. Yine bu bölümden ekran parlaklığını da iCihaz’ını rahatça kullanmaya devam edebileceğin bir seviyeye düşürebilirsin; işe yarayacaktır. Son olarak WiFi ile 3G dansını iyi bilmen gerekiyor; dışarı mı çıkıyorsun? WiFi’ı hemen kapat ve 3G’ye geç. Bu ikisini aynı anda açık tutma; çünkü sen 3G bağlantısı kurduğunda bile cihazın WiFi ağları aramaya devam edecektir. İşgüzar işte…