GoPro Hero4’ün yetenekleri ortaya çıktı

Görsel GoPro Hero3'e aittir.

Görsel GoPro Hero3’e ait

GoPro Hero3 dünyanın dört bir yanından adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi oldu ancak çok yakında GoPro Hero4 sahneye çıkıyor.

GoPro’nun işlemci sağlayıcısı yeni işlemcisini satışa sundu ve bu şekilde Hero4’ün yeteneklerine dair birçok bilgi ortaya çıkmış oldu. GoPro Hero3 henüz tam anlamıyla eskimedi ve hala son derece kullanışlı. Ancak Hero4 tam anlamıyla bir canavar ve şu anki cihazının pabucunu dama attıracak bir performans vaat ediyor.

Hero3’ün işlemcisi Ambarella tarafından yapılmıştı; Hero4’te ise firmanın yeni A9 4K Ultra HD Camera isimli işlemcisi yer alacak.

Hali hazırda satışta olan en güçlü GoPro olan Hero3 Black Edition 4K video çekebiliyor ancak 15 fps’ye kadar. 1080p’yi 60 fps’de, 720p’yi ise 120 fps’de çekebiliyor.

Hero4 ise 4K Ultra HD videolar çekebilecek ve 120 fps’de 1080p ve 240fps’de 720p çekim yapabilecek. Ayrıca WiFi ve elektronik görüntü sabitleticiye sahip olacak.

Ambaralla’nın işlemcisi ayrıca 32 MP’e kadar çözünürlük destekliyor. Ancak GoPro 4’ün algılayıcısı bu kadar yüksek olmayacaktır.

Henüz GoPro’dan Hero4’e dair bir açıklama gelmedi. Ancak önümüzdeki yaz yapacağın çılgınlıklara yetişecektir.

İlgili Yazılar