Sony Xperia Z1 2199 TL fiyatla Türkiye’de

Bugün Türkiye lansmanı gerçekleştirilen Xperia Z1, önümüzdeki günlerde ülkemizde satışa sunulacak. Turkcell sanal mağazası Turkcell Mağaza üzerinden ön satışa başladı bile. Bizler ‘iPhone neden bu kadar pahalı’ diye dert yanarken, Xperia Z1’in fiyat etiketi 2199 TL olarak açıklandı. Turkcell, önümüzdeki günlerde abonelerine tarifeye ek teklifler de sunacak.

Xperia Z1’de 5 inç boyutunda Full HD ekran çözünürlük sunan bir ekran kullanılmış. Ayrıca ekranda kullanılan TRILUMINOS ve X-Reality teknolojileri Xperia Z1′in doğal renklerin çok daha canlı ve keskin olarak göstermesini sağlıyor.

Su geçirmez ve toza dayanıklı (IP 55 ve IP 58 kriterlerine sahip) Xperia Z1, jak girişinin açık olması sayesinde su içinde müzik dinleme deneyimini de yaşatıyor. Bunu Sony söylüyor, henüz denemediğimiz için kesin bir şey söyleyemiyoruz.

20,7MP KAMERA

Sony Xperia Z1

Sony’nin iddialı olduğu bir başka alan olan kamera, Xperia Z1′de de kendini gösteriyor. 20.7 MP kamera ile donatılmış olan telefon, mobil CMOS görüntü algılayıcıya sahip; bu şekikde düşük ışıklı ortamlarda dahi keskin ve net görüntüler elde edilebiliyor.

BIONZ görüntü işleme motorunu 27mm geniş açı ve parlak F2.0 diyafram ile geliştirilen geniş 1/2.3 tipi CMOS görüntü sensörü Exmor RS de Xperia Z1′de yerini almış ve G Lens ile birlikte çalışıyor. Bizden sana tavisye; artık o dijital fotoğraf makinesini elden çıkarma çalışmanın vakti geldi…

Xperia Z1′in kamerası donanımıyla olduğu kadar yazılımıyla da dikkat çekici. Telefonda Social Live, Info-Eye, TimeShift ve Artırlmış Gerçeklik Efekti adında dört önyüklü kamerası uygulaması var. Bunların her biri yeni ve ilk kez Xperia Z1′de kullanılıyor.

İLK KEZ XPERIA Z1’DE OLANLAR

Social-Live” uygulaması, telefondan çekilen tüm anların Facebook’ta eş zamanlı, canlı olarak paylaşılmasını ve aynı anda arkadaşlarının yorumlarını almanı sağlayarak sosyal medyada bir yeniliğe imza atıyor.

Timeshift” uygulaması, deklanşöre basmadan bir önceki saniyeden basılan ana kadar geçen 2 saniyeye 61 görüntü sığdırıyor ve yakaladığın andaki en mükemmel görüntüyü seçmeni sağlıyor.

Dünyaca ünlü lokasyon, kitap veya şaraplar için görsel arama fonksiyonu üstlenen “Info-Eye”,  telefonunun kamerası ile sorduğun objeler için anında tüm ilgili bilgileri sıralıyor.

Sony’nin SmartARTM Augmented Reality teknolojisinin kullanıldığı “AR Effect” (Artırlmış Gerçeklik Efekti) ile seçtiğin fotoğrafın üzerine telefonun kendi içerisinde yer alan eğlenceli animasyonları ekleyebiliyorsun..

PERFORMANS

Qualcomm’un en güçlü mobil işlemcisi olan Snapdragon 800’ü kullanan Xperia Z1, 2.2 GHz çekirdek hızında çalışıyor. Adreno 330 grafik işlemcisi, 2GB RAM ve 16GB dâhili hafızanın yanı sıra microSD kart desteğine sahip Xperia Z1, Sony’nin akıllı telefonların pil ömrünü 4 katına kadar artıran Batarya STAMINA Modu’nu 3000 mAh’lık bataryası ile satışa sunuluyor. Ayrıca cihazın 2 GB RAM’i ve 16 GB dahili depolama alanı var. Bu alan microSD kart ile 64 GB’a kadar artırılabiliyor.