Huawei Türkiye’ye 4G sunmaya hazır

4G

Huawei, Türkiye’de yeni nesil mobil bağlantı teknolojisi için tüm çalışmalarını tamamladığını açıkladı. Huawei, Türkiye’nin 2015 yılında 4G’ye, 2020’de ise 5G’ye geçmesini bekliyor. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de daha önce yaptığı bir açıklamada aynı tarihe işaret etmişti.

2015’te 4G, 2020’de 5G

2G ve 3G standartlarının devamı olan 4G, daha önceki nesillerden daha yüksek veri hızları temeline dayanan herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde, ses, veriler ve akan çoklu kitle iletişimin kullanıcılara hizmet verebileceği, uçtan uca bir IP sistemi sağlıyor. Huawei Kablosuz İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı Dr. Zhou Youfeng, Türkiye’de 2015 yılında 4G’ye, 2020’de ise 5G’ye geçiş beklediklerini ifade etti.

Huawei’nin Kablosuz iletişim teknolojileri Başkan yardımcısı Dr. Zhou Youfeng ise “80 başkentte ve 10’dan fazla küresel finans merkezinde kullanılan 4G altyapısının yarısı Huawei tarafından sağlanıyor. Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çok önemli başarılar elde ediyoruz. 3G teknolojisi de bunlardan biri. Amacımız, rekabetçi çözümler ve hizmetler sunarak telekomünikasyon operatörleri, işletmeler ve tüketiciler için maksimum yaratmak. Bu amaçla, Huawei’nin Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi’nde 4G teknolojileri üzerine çalışmak için kaynaklarımızı artırmak istiyoruz. Huawei olarak Türkiye’de 4G teknolojisi için hazırız.” şeklinde konuştu.