Advent Vega Tegra Note 7

advent Vega Tegra Note 7

Advent, Vega Tegra Note 7’yi duyurdu. Dünyanın en karmaşık isimlerinden birine sahip olan tablet, 7 inç ekranından 1280x800p çözünürlük sunuyor. Bu Google Nexus 7’den daha az çözünürlük anlamına gelse de, Tegra 4 işlemcisi ile güç konusunda tüm 7 inç tabletleri geride bırakıyor; yani en azından kağıt üzerinde böyle.

Tablet Nvidia’nın güçlü Tegra 4 işlemcisinin yanı sıra 1 GB bellek ile donatılmış. Belleğin 1 GB ile sınırlı bırakılması aklımızda soru işaretleri yarattı. Vega Tegra Note 7’de ayrıca 5 MP arka ve 2 MP ön kamera var. microHDMI bağlantısı ise filmlerini ve oyunlarını dev ekrana aktarma olanağı sunuyor.

Advent Vega Tegra Note 7

Tabletin kutusundan ayrıca bir Nvidia DirectStylus kalem çıkıyor. DirectStylus teknolojisi Tegra 4’ün ana yapı taşlarından birini oluşturuyor. Bu kalem ile saniyede 300 tarama yapılabiliyor. Yani bu tablet ve kalemle çizeceğin çöp adam gerçekten de tam olarak istediğin gibi görünecek.

Advent, tabletinin 10 saate kadar HD video oynatacak bir pile sahip olduğunu söylüyor. Vega Tegra Note 7, 15 Kasım’da İngiltere’de 180 Pound fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Tabletin global çapta satışa çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.