Dünyanın en büyük 3D/360 robotik fotoğraf stüdyosu Türkiye’de kuruldu

robotik foto

Dünyada e-ticaretin yaygınlaşmasına paralel olarak ortaya çıkan 3D/360 fotoğraf çekim sisteminin en gelişmişi 2 milyon dolarlık bir yatırımla Türkiye’de kuruldu. Başlangıçta sadece kendi web sitelerindeki ürünlerin tanıtımında kullanmayı düşündükleri bu teknolojiyi, 32 ülkeyi kapsayan distribütörlüğü ile almaya karar veren yatırımcı iş adamı Abdullah Aydoğan, dünyada sadece 6 ülkenin sahip olduğu distribütörlüğün en büyüğünü Türkiye’de kurdu.

Şimdiye kadar bu teknolojiye sahip 6 ülkeden biri olduklarını belirten Robotikfoto Prodüksiyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan şunları söyledi: “Önceden Modelsa Şirketler Grubu bünyesinde bulunan internet sitemizde sergilediğimiz ürünlerimiz için birkaç açıdan tek kare fotoğraflar kullanıyorduk. Fakat şimdiki sistemle bir adet 3D/360 derece fotoğraf ile tüketicilerimize ürünü istedikleri açıdan interaktif bir şekilde inceleme fırsatı sunabiliyoruz.”

Dünyanın en büyüğü

Dünyada e-ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte geliştirilen 3D fotoğraf çekim sisteminin yeni bir teknoloji olduğunu anlatan Abdullah Aydoğan, “Çek Cumhuriyeti, bu teknolojiyi uygulayarak Robotik sistemde lider ülke konumuna geldi ve dünyaya teknolojilerini satmaya başladı. Biz de Çek Cumhuriyeti’nin bu alandaki başarısını örnek alarak bu sistemi Türkiye’ye getirdik. Robotikfoto, ürünlerimizi sanki elimizdeymiş gibi, tüm detayları ile inceleme imkânı sunuyor. Bu sistem ABD, İngiltere, Fransa, Hindistan ve Polonya’da distribütörlük şeklinde vardı. Altıncı ülke olarak Türkiye’de de biz Robotikfoto adı altında bu distribütörlüğe sahip olduk. Distribütörler arasında dünyadaki en büyük stüdyoya sahip olan Bayrampaşa’daki merkezimizde Türkiye, Ortadoğu ve Türkî Cumhuriyetler olmak üzere 32 ülkenin distribütörlüğünü sürdürmekteyiz. Bu işe toplamda 2 milyon dolar yatırdık.” diye konuştu.

Küçük bir yüzükten dev iş makinelerine kadar…

Her türlü ürünün Robotikfoto sayesinde detaylı bir şekilde çekiminin yapılabildiğini belirten Robotikfoto Prodüksiyon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan, “Küçük bir yüzükten, 1,5 tonluk makinelere kadar her türlü ürünü detaylı bir şekilde inceleyebilmek, sanki yanınızdaymış gibi görebilmek mümkün. Türkiye’de her ne kadar buna benzer 360 derece çekim yapmaya çalışan sistemler olsa da bunlar profesyonel değil; amatör çalışmalar. Bir nevi merdiven altı da diyebileceğimiz basit bir teknoloji kullanıyorlar. Bize daha şimdiden Türkiye’nin dev markaları ürün çekimi siparişi vermeye başladı. Hatta Robotikfoto sistemini satın almak isteyen markalar da var. Bundan sonra çekim hizmetlerimizin yanı sıra sistem de satmaya başlayacağız.” dedi.

İlgili Yazılar