Hangisini Almalısın: CoD Ghosts mu Battlefield 4 mü?

Battlefield 4 vs CoD Ghosts

Yeni nesil FPS rekabeti başladı. Peki hangisi siperlere atlamayı, yerlerde sürünmeyi ve pusuculara katlanmayı hak edecek kadar iyi?

Call of Duty: Ghosts

CoD GhostsPC, Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4 / 153 TL (PC), 198 TL (Konsol)

Activision milyarlarca dolar getiren serinin son ayağını piyasaya sürdü. Bakalım Ghosts, seleflerinin üzerine bir şey koyabilmiş mi?

Serinin hastasıysan beğeneceksindir, fakat yeni bir şey bekliyorsan, hayal kırıklığına uğrayacaksın. Black Ops II’de olduğu gibi, bu oyunun da bir ‘kötü adamı’ var. Yine ABD’ye saldırılıyor, yine Kara Murat’lık yapıyorsun. Oyunun Ghosts (Hayaletler) adını alma sebebi, işini yakalanmadan hâlleden bir takımı canlandırıyor olmamız. Hayalet deyince aklına Sam Fisher gibi cool bir karakter gelmesin, bildiğin Modern Warfare oyunlarındaki süper askerlerden birini canlandırıyoruz. Nadir de olsa, kullandığımız tank ve helikopter sahneleri keyif vericiydi. Şu baba-oğul, ağabey-kardeş ilişkileri de bir son bulsa iyi olacakmış. Riley isimli köpeğin de konuya biraz dahil edilmesini isterdik.

CoD Ghosts

Konuyu sorgulamadan arkana yaslanıp patlamaları ve efektleri izlersen, hoş vakit geçireceksin. Çoğu Call of Duty sever, oyunu çoklu oyuncu modu için satın alıyor. Zira bu mod, sürekli, sıkılmadan oynanabiliyor. Oyunun tek oyuncu modu ayıp olmasın diye eklenmiş gibi, fakat çoklu oyuncu modu gayet tatmin edici. Birçok harita var, ama bazen bunların 6’ya 6 oynanınca bile küçük geldiğini hissedebilirsin.

CoD Ghosts

Perk sistemi baştan tasarlanmış ve oyuna başlamadan önce, eski oyunlara göre daha fazla silah seçebiliyorsun. Oyuncuların isteklerine kulak verip, bu kez kadın askerler de koymuşlar. Can sıkan hava saldırıları azalmış ve savaş anındayken yapabileceğin ve yapınca ödül alabileceğin görevler var. Cranked modunu çok beğendik. Birini öldürdükten sonra, 30 saniye içinde birini daha öldürmen gerekiyor, yoksa karakterin patlıyor. (Genç pusucular rahatsız!) Ayrıca Black Ops’taki Zombie modundan esinlenen Alien (Uzaylı) modu da selefleri aratmıyor. Gayet keyifle oynanıyor. Çoklu oyuncu modu için oynayacaksan kaçırma, fakat hikaye modundan verim alamayacaksın. Bunun yerine 80’lerden dandik bir aksiyon filmi izlersen dört saat kâr edebilirsin.

STUFF’IN GÖRÜŞÜ
Sığ bir hikayesi var fakat çevrimiçi modu çok keyifli
★★★★✩

1 2

İlgili Yazılar