LG giyilebilir teknoloji oyununa geri dönüyor

LG giyilebilir teknoloji

LG uzun süre uzak durduğu giyilebilir teknoloji oyununa iki yeni cihaz ile geri dönmeye hazırlanıyor. Firmanın yeni cihazlarını şubat ayında düzenlenecek olan Mobile World Congress’te tanıtması bekleniyor. LG giyilebilir teknoloji pazarına yabancı değil. 2009’da satışa sunduğu Watch Phone, her ne yenilikçi bir cihaz olsa da, zamanın biraz fazla ötesinde olduğu için pek ilgi görmemişti. Watch Phone’dan bu yana geçen dört yılda, LG giyilebilir teknoloji sektöründen uzak durdu. Ancak bu yakında sona ereceğe benziyor; LG’nin 2014’te giyilebilir teknolojiye odaklanacağı söyleniyor.

Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, LG, şubat ayında Barselona’da düzenlenecek olan Mobile World Congress’te bir değil iki akıllı bilek aksesuarı tanıtacak. Bunlardan ilkinin, yalnızca LG akıllı telefonlarla birlikte çalışabilen G Arch olacağı ve Galaxy Gear ile aynı mantıkta çalışacağı belirtiliyor.

İkinci aksesuar ise bir egzersiz bilekliği olan G Health. Güney Korelilere göre, tıpkı Nike FuelBand SE ve Jawbone UP gibi akıllı telefondan bağımsız olarak çalışacak.

Tüm bunlar şu an için söylenti ancak, gerçek olup olmadıklarıın öğrenmek için çok beklememiz gerekmeyecek.