2013’ün korsan şampiyonu: Hobbit

İnternetin arka sokaklarında geçtiğimiz yılın trendleri belli oldu. 2013’ün en çok korsan izlenilen dizisi Game of Thrones olurken, bu unvanı kazanan film ise The Hobbit: An Unexpected Journey oldu. 

TorrentFreak’in açıkladığı verilere göre, The Hobbit’in ilk filmi olan ‘An Unexpected Journey, BitTorrent ağları üzerinden 8,4 milyon kez indirildi. Üstelik bu sayı, çevrimiçi video sitelerinden izlenmeleri kapsamıyor ki, burada da birkaç milyon izlenmiş olması muhtemel.

Hobbit’ten sonra en çok korsan izlenen film, 8,1 milyon indirilme sayısı ile Django Unchained oldu. Onun hemen ardından, 7,9 milyon kez indirilen Fast and Furios 6 geliyor. Korsanın gözdesi olan 10 film listesinde Iron Man 3, Star Trek Into Darkness ve The Hangover Part 3 gibi yapımlar bulunuyor. İlginç olan ise, Hunger Games: Catching Fire ve Man of Steel gibi yılın popüler filmleri, ilk 10’a giremedi.

2013’te korsanın en çok rağbet gösterdiği 10 film, dünya çapında 5,5 milyar dolar hasılat yaptı. Bu filmler, 75 milyon kez de korsan olarak indirildi.

The Hobbit’in ikinci filmi, The Desolation of Smaug, 11 Aralık’ta vizyona girdi ve daha şimdiden 614 milyon dolar hasılat yapmayı başardı.

İlgili Yazılar