Çin’den yeni bir dev yükseliyor

Çin’den yeni bir yıldız doğuyor. 2013’te 20 milyon akıllı telefon satan bu firma, 2014’te batıya açılmayı ve 40 milyon akıllı telefon satmayı hedefliyor.

Eğer Samsung değilsen, Android telefon ve tablet satmak sana kâr getirmeyecektir. En iyi senaryoda, maliyetini çıkarırsın; olağan durumda ise zarar edersin. Samsung ileri seviye Android pazarını silip süpürdüğü için, diğer üreticiler geriye kalan orta ve giriş seviyesi segmentlerde kıyasıya bir mücadele veriyor. Gelişmekte olan pazarlara hücum etmeleri de yine bu sebepten…

Hali hazırda çok sert bir mücadelenin yaşandığı Android pazarında rekabet, bu yıl çok daha çılgın bir hal alacak. Çin’den yükselen yeni bir dev var ve 2013’te 20 milyon akıllı telefon sattı. Üstelik, 2014’te 40 milyon akıllı telefon satmayı planlıyor.

Bahsettiğimiz Çinli Xiaomi. Hani şu, 86 saniyede 100 bin akıllı telefon satan firma. Henüz batı pazarlarında kendini çok göstermese de, geliştirdiği ileri seviye akıllı telefonları -rekabeti belden aşağı vururcasına- çok ucuza satması diğer üreticileri fazlasıyla endişelendirmeye yetiyor.

Hongmi

Xiaomi’nin en son akıllı telefonu Hongmi, dört çekirdekli 1,5 GHz işlemciye, 4,7 inç 312 ppi ekrana, 8 MP kameraya ve 2000 mAh pile sahip. Fiyatı ise yalnızca 130 dolar ve herhangi bir taahhüt vermeden bu fiyata satın alabiliyorsun.

Xiaomi, 2014’te daha çok pazara açılmayı planlıyor. Batı pazarlarında boy gösteren üreticiler, Samsung tarafından giriş ve orta seviye telefonlar yapmaya zorlanmışken, Xiaomi durumu onlar için çok daha zor hale sokabilir. Uzun lafın kısası, iyi şanslar HTC.