BlackBerry, Alicia Keys’i kovdu mu?

Bir yıl süren ortaklık bozuldu. Şarkıcının Kreatif Direktör görevinden ayrıldığını duyuran firma, sebebi açıklamadı.

Alicia Keys, geçen yılın başında cep telefonu üreticisi BlackBerry’ye Kreatif Direktör olarak katılmıştı. Herkes durumun BlackBerry 10 akıllı telefonların tanıtımı için yapıldığını yorumlarken, firma Keys’in operasyonlarda doğrudan katılımı olduğunu açıklamış, genç kadınların belirli bilim ve teknoloji alanlarına katılımını cesaretlendiren, dört yıllık burs programı üzerindeki çalışmasını vurgulamıştı.

RESMİ AÇIKLAMA: “ÇOK MEMNUN OLDUK”
E-postayla yapılan açıklamada, BlackBerry, “Böyle inanılmaz ve tutkulu bir bireyle çalışma fırsatına sahip olmaktan çok memnun olduk” ibaresi yer aldı.

Keys, geçen yıl boyunca birçok kurumsal etkinlikte ve firmanın çeşitli promosyon materyallerinde yer aldı. Ayrıca, son turnesinde akıllı telefonla çekilen fotoğrafları klibinde kullanacağını duyurdu ve Twitter güncellemelerinde ürünler hakkındaki yenilikleri de paylaştı.

Ancak, bu ilişkide sorunlar da yaşandı. Ortaklık başladıktan kısa bir süre sonra, Keys’in Twitter hesabından atılan bir mesajın iPhone kullanılarak atıldığı ortaya çıkınca, Keys’in sadakati ve samimiyeti sorgulanmaya başlandı. Keys, hesabının hack’lendiği açıklamasını yaptı.

Keys’in ayrılışı konusunda kesin bir bilgi olmasa da, firmanın kasımda kovduğu Thorsten Heins’ın yerine, geçici CEO olarak atanan John Chen’in bu kararı aldığı konuşuluyor. Chen, BlackBerry’nin çoğu iPhone ve Android kullanan tüketicilerin aklını çelmek gibi zorlu bir mücadeleye kalkışmak yerine, sadık kurumsal müşterilerine dönmesini istiyor.