PS4 2013’ü lider kapattı

Sony, CES 2014’te PlayStation 4’e özel olarak değindi ve konsolun satış rakamları ile PlayStation Now’ın yeni yeteneklerini açıkladı.

Microsoft, Xbox One’ın geçtiğimiz yıl 3 milyon satış rakamına ulaştığını duyurdu. Sony de buna karşılık olarak, CES 2014’te gerçekleştirdiği basın toplantısında kendi rakamlarını açıkladı.

Sony’nin açıklamasına göre, PS4, 28 Aralık 2013 tarihine kadar 4,2 milyon adet satıldı. Satışa sunulduğu ilk iki haftada ise 2,1 milyon PS4 satıldığının altı çizildi.

Sony ayrıca, bulut tabanlı oyun akışı servisi PlayStation Now’ın yeni özelliklerini de duyurdu. PS Now aslında PS4’ün tanıtımında duyurulmuştu ancak, PS3 oyunlarının ve indirilmekte olan PS4 oyunlarının oynanmasından ibaretti. Yeni duyuru ile PS Now’ın yeteneklerinin artırıldığı açıklandı. PlayStation 3, PS Vita, Sony akıllı TV’ler, tabletler ve akıllı telefonlar da PS Now servisine dahil oldu. Yani bulut üzerinden, direkt olarak bu cihazlardan oyun oynayabileceksin. Servis, bu ayın sonunda ABD’de kapalı olarak test edilmeye başlanacak ve önümüzdeki yaz kullanıma sunulacak.

İlgili Yazılar