Sony Windows Phone’a geçiyor

Sony, Windows Phone’lu akıllı telefonlar satışa sunarak, yalnızca tek bir işletim sistemine çalışan üretici olmaktan çıkmak istediğini açıkladı.

Sony Mobile Avrupa başkanı Pierre Perron, TechRadar’a tüm akıllı telefonlarının aynı işletim sistemi ile çalışmasını istemediklerini ve Microsoft dahil yeni iş ortakları ile görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Perron, 2012’de buna benzer bir açıklama yapmış ve Sony’nin Windows Phone’lu cihazlar geliştireceği kanısının oluşmasına sebep olmuştu. Ancak bu açıklamadan kısa bir sonra, Sony Mobile CEO’su Kunimasa Suzuki, Windows Phone’lu cihaz geliştirmeyi planlamadıklarını açıklamıştı.

Sony ve Microsoft’un mobil pazardaki ortaklığı 2008’e dayanıyor. Sony, Windows Mobile ile çalışan Xperia X1’i satışa sunmuş ve ardından X2’yi tanıtmıştı. X2 hiçbir zaman satışa sunulmadı ve o günden bu yana Sony Android’li akıllı telefonlar geliştiriyor.

“Tek bir işletim sisteminin üreticisi olmak istemiyoruz. Bunun uzun vadede devam ettirilebilecek bir pozisyon olduğunu düşünmüyorum.” diyen Perron, TechRadar’a verdiği bu röportaj ile Sony’nin Windows Phone’lu telefonlar geliştirmeyi planladığını doğrulamış oldu.

Perron, Sony markalı Windows Phone’un ne zaman satışa sunulacağına dair kesin bir tarih vermedi ve Microsoft ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti..

Avrupa’nın en büyük üçüncü işletim sistemi olan Windows Phone, Sony sayesinde şu ankinden çok daha ileriye gidebilir. Üstelik, söylentiler Sony’nin Windows Phone’lu cihazlar geliştirmek isteyen tek üretici olmadığına işaret ediyor…

GÜNCELLEME: Windows Phone halkla ilişkiler direktörü Greg Sullivan, Sony ile görüşmelerin olumlu şekilde ilerlediğini açıkladı.

İlgili Yazılar