Woz Xiaomi'yi ziyaret etti

Apple’ın kurucusu Steve Wozniak, Çin’in en dikkat çeken akıllı telefon üreticisi Xiaomi’yi ziyaret etti ve firmanın uluslararası başarıya ulaşmak için gereken her şeye sahip olduğunu söyledi.

Xiaomi CEO’su Lei Jun’un daveti ile Çin’e giden Steve Wozniak, Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi’yi desteklediğini açıkladı. Firmanın Pekin’deki merkez ofisine giden Wozniak, “Xiaomi harika ürünlere sahip, Amerika pazarı için yeteri kadar iyiler” dedi.

Xiaomi, Çin’in en iyi ve dikkat çekici teknoloji firmalarından biri. En son, 86 saniyede 100 bin akıllı telefon satarak gündeme gelmişlerdi. CEO Jun tarafından mühendislerle tanışması için davet edilen Wozniak, ilk kez bir Xiaomi telefon kullandığını ancak gerçekten etkilendiğini belirtti.

Firma her ne kadar akıllı telefonları ile ünlü olsa da, Çin’de akıllı TV satışı da gerçekleştiriyor. Xiaomi’nin hedefi ise akıllı telefon ile yönetilen akıllı evler yaratmak.

Steve Wozniak Xiaomi

“Bu firmanın güçlü bir vizyonu var” diyen Wozniak, “Geliştirdikleri ürünler geleceğin elementlerine sahip.” diye devam ederek hayranlığını dile getirdi.

Wozniak daha önce de Apple’ın rakiplerini övmüştü. Pazarlarda farklı ürünlerin olmasından hoşnut olduğunu dile getiren Wozniak, iPhone’un yapamadığı birçok şeyi Android’li telefonların yaptığını açıklamıştı.

Xiaomi’nin kurucu CEO’su Lei Jun, geçmişteki başarıları nedeniyle Wozniak’a hayran olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Wozniak’ı mühendislerimize sanatsal cihazlar geliştirme konusunda ilham vermesi için davet ettik. Son cihazlarımızda benimsediğimiz yaklaşım bu.”

Wozniak, Çin’deki teknoloji pazarını pek bilmediğini ancak Xiaomi hakkında çok büyük umutları olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar