Turkcell'in mobil yazılım akademisi 10 bin üyeye ulaştı

Turkcell’in, geçtiğimiz eylül ayında duyurduğu yeni sosyal sorumluluk projesi Geleceği Yazanlar’da üye sayısı 10 bini geçti.

Projeyle, Türkiye’nin genç nüfusunun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesi ve dünyada her geçen gün büyüyen mobil yazılım geliştirme pazarında etkin bir oyuncu haline gelmesi hedefleniyor.

36 farklı ülkeden üyesi var
Proje kapsamında, www.turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar platformuna, 4 ay gibi kısa bir sürede, Türkiye başta olmak üzere, Kanada, Meksika, Güney Afrika, Çin ve Norveç gibi 36 farklı ülkeden 10 bini aşkın kişi üye oldu.

1800 başarı belgesi alındı
2 milyonun üzerinde sayfanın görüntülendiği sitede, şu ana kadar 1800 başarı belgesi alındı. Android, iOS ve Windows Phone eğitimlerini tamamlayıp mezun olanların sayısı ise 217. Platform üzerinden eğitim alan gençler, Android, iOS ve Windows Phone gibi milyonlarca kişi tarafından kullanılan platformlara yönelik mobil yazılımlar geliştirebilecek.

En genç üye 12 yaşında
Geleceği Yazanlar; 1600 sayfa eğitim dokümanı, 15.000 satır kod, örnek uygulamalar ve eğitim videoları ile Türkiye’de mobil yazılım geliştirmeye ilgi duyanların buluşma noktası olmaya aday. Sitenin en küçük üyesi 12 yaşında bir ilköğretim öğrencisi, en büyük üye ise 58 yaşında.

Tamamen ücretsiz
Geleceği Yazanlar mobil yazılım ekosisteminde yer edinmek isteyen herkese açık. Henüz başlangıç seviyesinde olan yazılımcıların bile projeye dâhil olması mümkün. Tek gereken turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar’a üye olmak. Ardından hemen Turkcell Akademi liderliğinde hazırlanan eğitimlere başlanabiliyor. Eğitim, gelişim ve mentorluk imkânlarının sunulduğu projede, ayrıca ortaya çıkacak başarılı mobil yazılımların çeşitli iş modelleri ile hayata geçirilmesi olanağı ve Turkcell iş ortaklığı fırsatları da sağlanıyor. Geleceği Yazanlar’da ayrıca ulusal çapta düzenlenecek etkinliklerle yazılımcılarla etkileşim sağlanacak.