Lenovo, Samsung ve Apple'a meydan okuyor

Sürpriz bir şekilde Motorola’yı satın alan Lenovo, akıllı telefon pazarında hiç olmadığı kadar varlık göstermeye hazırlanıyor; hedefi ise Samsung ve Apple’ı alt etmek…

Lenovo hırslı bir firma, kendine güveniyor ve bunun için geçerli sebepleri var. 2004’te IBM’in PC işini satın alıp, global PC pazarına odaklanan firma, 10 yıl geçmeden bu pazarın lideri olmayı başardı. Lenovo CEO’su Yuanging Yang, 2,91 milyar dolara satın aldıkları Motorola ile bunu akıllı telefon pazarında da yapmak istiyor.

Akıllı telefon pazarının en büyük iki oyuncusu Apple ve Samsung, kör düğüm olmuş bir rekabetin içerisinde birbirlerini döverken, Lenovo her ikisini de geçme hedefiyle global pazara ağırlık vermeye hazırlanıyor. CNN’e konuşan Lenovo CEO’su Yuanging Yang, Motorola’yı akıllı telefon pazarında lider olmak için satın aldıklarını, satın alma ile birlikte halihazırda Apple ile Samsung’un ardından üçüncü en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna geldiklerini ve amaçlarının liderliğe yükselmek olduğunu açıkladı.

Peki Motorola yaşatılacak mı? Yoksa Lenovo markasının içerisine mi yedirilecek? Yuanging Yang, henüz bu konuyu kesinleştirmediklerini ancak, yeni akıllı telefonlarını Motorola markasıyla satışa sunabileceklerini belirtiyor. Yang, ülke analizleri yaparak, bu konuda nasıl bir strateji izleyeceklerini kararlaştıracaklarını söyledi.