Cyberith Virtualizer + Oculus + Skyrim = Aşk

Elder Scrolls V: Skyrim, PC platformundaki mod desteği sayesinde, oyuncu toplulukları tarafından hem görsel hem de oynanış olarak değiştrilip, geliştirilebiliyor. Hareket algılayıcıya sahip Oculus Rift ise, stereoskop 3D teknolojisiyle, oyunu yaşamanı, içinde hissetmeni sağlıyor.

Almanya’da yaşayan Tuncay Çakmak tarafından geliştirilen Cyberith Virtualizer, bebek örümceği gibi dursa da, karakterinin ve senin vücudunu birleştiriyor. Gerçek hayatta attığın adımları, oyundaki karakterin de atıyor. Karakterinin kontrolünü, gerçek hayattaki hareketlerinle gerçekleştiriyorsun.

cyberith

Wii kumandasını da bağlayınca, sol elinde kalkan ya da yay, sağ elinde ise kılıç ya da ok tutabiliyor ve düşmanlara girişebiliyorsun. USB’den bilgisayara bağlanan Cyberith, koşmanı, yürümeni, zıplamanı, kenara doğru yürümeni ve eğilmeni sağlıyor.

Cihazın ne zaman çıkacağı ve fiyatı henüz belli değil. Dünyaca ünlü FPS oyunu, Doom’un yapımcısı John Carmack’in, geliştirici takımında bulunduğu Oculus Rift’in ise 2014 sonuna doğru 300 USD (yurt dışı fiyatı) ile satışa sunulması bekleniyor.

Çevreleyen oyun deneyimi için bir tek koku kaldı. O da olunca, gelecek tamamen gelmiş demektir.

Kaan Kayar