Twitter'da işler iyi gitmiyor

Halka arzının ardından ilk finansal sonuçlarını yayınlayan Twitter, beklenenden daha az yeni kullanıcı kazandı ve tahmin edilenin neredeyse iki katı daha fazla zarar etti.

Popüler sosyal ağ Twitter, halka açılmasının ardından ilk finansal sonuçlarını açıkladı. 2013’ün dördüncü çeyreğine dair bu sonuçlarda, Twitter’ın zararının 253,5 milyon dolar civarında olması bekleniyordu fakat açıklanan, beklenin bir hayli üstünde oldu: 511,5 milyon dolar. Twitter, 2012’nin aynı döneminde 8,7 milyon dolar zarar etmişti. Görünüşe göre, geçtiğimiz yıl Twitter için hiç de iyi geçmedi.

Twitter, aktif kullanıcı sayısını, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 oranında artırarak, 185 milyondan 241 milyona çıkardı. Ancak beklenti, aktif kullanıcı sayısının 249 milyona çıkması olduğundan, bu başarı da tutturulamayan hedefler hanesine yazıldı. 

Kurulduğundan bu yana sürekli zarar eden Twitter’ın gösterdiği güçlü büyüme potansiyeli, yatırımcının ilgisini çekiyor. Analistler ise büyüme hızındaki düşüşün şirketin hisselerine uzun dönemde büyük zarar verebileceği görüşünde.

Twitter hisseleri, çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzde 11 değer kaybett.