Apple’ın kurucusu Android’li iPhone istiyor

Android işletim sistemiyle çalışan bir iPhone; belki adını da iAndroid koyarlar. Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, bunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyor.

Dünyanın en ünlü mühendislerinden, Steve Jobs ile Apple’ı kuran adam Steve ‘Woz’ Wozniak, son dönemlerde Android’i ve bazı başarılı Android’li akıllı telefonları öven açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamaların çoğu, “yiğidi öldür hakkını yeme” tadında olduğundan, normal karşılanmıştı. Woz’un son bombası ise, Google’ın Android işletim sistemiyle çalışan bir Apple akıllı telefonu görmek istediğini söylemesi oldu.

android-iphone

“Apple’ı Android pazarının dışında tutacak hiçbir sebep göremiyorum” diyen Woz, “Gayet iyi rekabet edebilirdik. İnsanlar, bizim yaptığımız tasarımı ve üretimi, çoğu Android telefona tercih ediyor. İki alanda da aynı anda oynayabilirdik” diye devam ederek, Apple’ın Android’li akıllı telefonlar yapmasının, iyi bir fikir olduğunu düşündüğünü belirtti.

Tabii Woz yıllardır Apple’ın bir parçası değil. Yani, tüm bu açıklamalar, iOS 8 ve iPhone 6 üzerinde çalışan Apple’ı pek de bağlamıyor.  Üstelik bu, Woz’un ilk Android sevdalısı açıklaması da değil. Daha önce, Samsung’un telefonlarını beğendiğini belirtmiş ve “Galaxy Note 3, S4 ve S3 gerçekten çok iyi telefonlar” demişti. Bir keresinde de “Aslında ben Windows Phone 8’i seviyorum, yani görünüşünü” diyerek ilginç bir çıkış yapmıştı.

Apple’ın yakın zamanda Android’li telefon yapacağını sanmıyoruz; zaten iOS, her yeni sürümü ile Android’in sevilen özelliklerini kazanıyor.

Bu sefer olmadı Woz, bir dahaki sefere artık…

İlgili Yazılar