Galaxy S5’in özellikleri belli oldu

Samsung Galaxy S5, 24 Şubat’ta Barselona’da düzenlenecek olan Mobile World Congress (MWC) fuarında tanıtılacak. Akıllı telefonun birçok teknik özelliği ise şimdiden ortaya çıktı.

Samsung Galaxy S5’in iki farklı modelinin satışa sunulması bekleniyor; bir ‘en ileri seviye’, bir de ‘ileri seviye’. Ayrıca, yeni Galaxy S5’in bir önceki Galaxy Sx cihazlarından daha farklı bir tasarıma sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bugün ortaya çıkan AnTuTu benchmark testi, akıllı telefonun ‘ileri seviye’ modelinin teknik özelliklerinin bazılarını ortaya çıkardı. Bu model, en üst seviye Galaxy S5’ten farklı olarak, ekranından 2K değil Full HD çözünürlük sunacak.

Yapılan AnTuTu testlerinde, cihazın Galaxy Note 3’ten daha iyi performans sunduğu görülüyor. Yine, sayfanın en altında görebileceğin testlerin bize söylediklerine göre, akıllı telefon teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor: 1920x1080p (Full HD) çözünürlük ve 480 ppi (inç başına piksel) sunan ekran, 2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 GPU, 2 GB bellek, 16 MP (arka) ve 2,1 MP (ön) kamera.

KGI analistlerinden Ming-Chi Kuo, bu testin Samsung tarafından yatırımcılara gösterildiğini ve amacın, diğerinden daha düşük seviyede olan Galaxy S5’in tanıtılması olduğunu söylüyor. Kuo ayrıca, en ileri seviye olan ve standart model olarak bahsedilen Galaxy S5’in (adı farklı olabilir) 3 GB bellek, 2K veya Full HD çözünürlük ile donatılacağını belirtiyor. Standart modelin, diğer modelden farklı olarak kavisli olabileceği söylentileri de kulağımıza geldi.

Samsung, Galaxy S5’i 24 Şubat’ta Barselona’da düzenlenecek olan MWC 2014 fuarında tanıtacak ve Stuff ekibi olarak bizzat orada olacağız. Bir gözün bizde olsun…

galaxy-s5-antutu-benchmark-hdblog-1 galaxy-s5-antutu-benchmark-hdblog-2 galaxy-s5-antutu-benchmark-hdblog-3 galaxy-s5-antutu-benchmark-hdblog-4