Twitter Facebook’a dönüşüyor

Twitter, yeni tasarımını küçük bir kullanıcı kitlesi üzerinde denemeye başladı. Tasarımın denendiği kişilerce paylaşılan fotoğraflara göre, yeni tasarım Facebook’u bir hayli andırıyor.

Twitter’ın yeni tasarımında beyaz ve gri renkler ağırlıklı olarak kulanılmış ve görseller ile tweet’ler ön plana çıkarılıyor. RSS okuyuculardan hatırlayacağınız ‘dergi stili’ görsel odaklı bir yapı benimseyen yeni tasarım, birçok açıdan Facebook ve Pinterest’e benziyor.

twitter

Kullanıcının profil bilgilerini gösteren sol sütun yerinde duruyor ancak, yeni tasarıma uygun olacak şekilde geliştirilmiş. ‘Kimi takip etmeli’ ve ‘Gündem’ bölümleri de daha az yer kaplıyorlar.

Yeni tasarım, Twitter’ı yazı tabanlı olmaktan çıkarıyor ve daha canlı, görselin de öne çıkarıldığı bir yapıya sokuyor. Tıpkı Facebook’un tasarım güncellemelerinde olduğu gibi, Twitter’ın yeni tasarımı da (denemelerin ardından tüm kullanıcılara sunulmaya karar verilirse) ilk başlarda kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayabilir. Ancak bu yepyeni tasarım, uzun vadede Twitter’ın daha verimli ve kolay kullanılmasına katkıda bulunabilir.