Nokia X serisi ile Android dedi

Söylentiler doğru çıktı; Nokia gerçekten de Nokia X isimli Android’li akıllı telefonunu tanıttı. Bunun yanı sıra, seriden iki yeni telefon daha tanıtıldı: Nokia X+ ve Nokia XL.

Nokia CEO’su Stephen Elop, MWC 2014 kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikte sahneye çıktı ve Nokia X ailesini tanıttı. Uygun fiyatlı ve Android’li akıllı telefon serisinde Nokia X, Nokia X+ ve Nokia XL adında üç farklı cihaz bulunuyor.

phpnwndhv

Nokia X’in teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor: 4 inç 800×480 piksel ekran, çift çekirdekli 1 GHz Qualcomm Snapdragon işlemci, 512 MB bellek, 4 GB dahili depolama alanı (microSD kart ile artırılabilir), 5 MP kamera ve 1500 mAh pil. Nokia X, 89 Euro fiyatla bugünden itibaren satışta.

Nokia X+, Nokia X ile benzer özelliklere sahip; tek farkı daha fazla dahili depolama alanına sahip olması. Bu akıllı telefonun fiyatı ise 99 TL ve bu yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak.

Nokia X serisinin en son üyesi ise bir tabletfon olan XL. 109 Euro fiyatla satışa çıkacak bu cihazın teknik özellikleri şu şekilde: 5 inç 800×480 piksel ekran, 5 MP (arka) ve 2 MP (ön) kamera.

phpnzxnhg

X serisi, Android’in AOSP sürümünü kullanıyor. Kullanıcılar, Nokia’nın kendi Android uygulama mağazasından, Google Play’den ve diğer tüm üçüncü parti uygulama mağazalarından uygulama edinebilecek.

Microsoft, Nokia X serisinden bir cihaz alan herkese, bir ay boyunca ücretsiz Skype aramaları ve 1 GB OneDrive depolama alanı hediye ediyor.

Nokia CEO’su Stephen Elop, Adobe Photoshop Touch ve BlackBerry Messenger’ın yakında Windows Phone’a geleceğini de açıkladı.

İlgili Yazılar