En iyi uygulamaya 100 bin dolar

Yazılımcı ve geliştiricilerin yetenekleriyle 100 bin dolarlık büyük ödül için mücadele ettikleri BattleHack’in İstanbul maratonu 26 – 27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.
2013 yılında dünya çapında 2000’den fazla yarışmacının mücadele ettiği BattleHack, geçen seneki başarısının ardından, bu yıl tekrar başlıyor. BattleHack 2014’in 100 bin dolar ödüllü dördüncü ayağında, her şehirden birinciler 26-27 Nisan tarihlerinde  “En İyi Yazılımcı ve Geliştirici” unvanını elde etmek için mücadele edecek. Dünya finaliyse Kaliforniya – San Jose’de gerçekleştirilecek.

Yazılımcı ve geliştiricileri karşı karşıya getiren turnuvada Rus yazılımcı ve geliştiriciler, mobil bağış uygulaması ile 2013’te kazanan takım oldu. 2013 dünya finallerinde de, Bluetooth Low Energy (BLE) ve PayPal’ı kullanarak geliştirdikleri, uzun formlar doldurmaya gerek kalmadan, herkesin istediği zaman mobil cihazlar üzerinden amaca hizmet edecek şekilde bağış yapmalarını sağlayan “Donate Now” isimli bir uygulama geliştiren Moskovalı bir grup geliştirici, PayPal’ın geçen sene ilk kez dünya çapında düzenlediği BattleHack’i fethettiğinde, 100 bin dolarlık büyük ödülün de sahibi oldu.