Facebook ilk kez paralı oldu

Hindistan’da bir mobil operatör, Facebook kullanımı için sınırsız, günlük, saatlik, haftalık ve aylık olarak para almaya başladı.

WhatsApp’ın Facebook’a satılmasının ardından akıllara gelen “Acaba Facebook da WhatApp gibi paralı olacak mı?” sorusuna bir yanıt Hindistan’dan geldi.

Hindistan’da faaliyet gösteren Norveçli telekom şirketi Telenor ait Uninor, Facebook için müşterilerinden bundan sonra kullanım türüne göre günlük 1, haftalık 5, aylık 15 rupi ücret alacak. WhatsApp için tüm kullanıcılardan alınan yıllık 1 dolar ücrete ek olarak Hindistan’da başlatılan bu uygulama, bazı kesimler için önemsiz sayılsa da, şirket uygulayacağı bu yöntemle 1,237 milyar nüfuslu ülkeden yüklü para kazanacak. Hindistan’ın mobil internet kullanıcılarının yüzde 50’si Facebook ve WhatsApp’ı aktif olarak kullanıyor.

SMS gelirlerine de büyük zarar vereceği tahmin edilen yeni internet stratejisi hakkında mobil operatör yetkilileriyse şunları söylüyor. “Bu planla, internet paketini aşma endişenize son verip  Facebook’u keşfedecek, arkadaşlarınız ve ailenizle hep bağlı kalacaksınız.”